image
 |  234 11 Грудня 2023 | 15:17

Нестача загальною вартістю понад 13 мільйонів: У ДП «Волиньвугілля» побували аудитори

Під час ревізії у ДП «Волиньвугілля» аудитори виявили нестачу основних засобів (обладнання) загальною вартістю понад 13 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області.

Крім того, вугледобувне підприємство допустило нецільове використання бюджетних 31,8 млн грн.

Йдеться про кошти, передбачені на реструктуризацію вугільної галузі. Натомість підприємство спрямувало їх на виплату заробітної плати адміністративно-управлінському апарату.

Аудитори встановили, що зволікання зі стягненням із боржників дебіторської заборгованості в межах терміну позовної давності призвело до втрати підприємством доходів на суму 20,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В село на Волині перестала їздити маршрутка

У своїх висновках аудитори зазначають, що подібні фінансові порушення на підприємствах у вугільній галузі є серйозною проблемою, яка може призвести до кризового стану в енергозбереженні та мати довгострокові наслідки для економіки загалом.

Ревізія фінансово-господарської діяльності ДП «Волиньвугілля» охопила період з 1 січня 2020 року по 31 березня 2023 року.

Підприємство вже отримало вимогу щодо усунення виявлених порушень. Матеріали готуються до передачі в СУ ГУНП у Волинській області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити